Omgeving
Hoorn en omgeving is een prachtig gebied en heeft vele mogelijkheden. Ontdek vanuit De Hoofdtoren de schitterende natuur en de kleine dorpen in de buurt. Maak bijvoorbeeld een stadswandeling langs cultuurhistorische bezienswaardigheden en de gezellige terrasjes. Hoorn is een gezellige, bruisende stad, De stad kent een rijk verleden en is in de late middeleeuwen een van de belangrijkste hoofdsteden geweest. Deze middeleeuwse charme vindt u terug in het straatbeeld met zijn prachtige gebouwen.

Winkelen
Winkelen staat centraal in Hoorn. De prachtige binnenstad biedt een tal van mooie en exclusieve winkels. Cultuur Historische kerken, theatervoorstellingen en beeldende kunst. Hoorn biedt allerlei mogelijkheden voor culturele uitstapjes. Voor diverse tentoonstellingen van hedendaagse en historische kunst. In de zomer kunt u de vele openlucht evenementen bezoeken zoals de stadsfeesten, de Havenfeesten, Waterweken, Kaasmarkten,Shantikoren, Woensdagmarkten in de zomerweken, Outdoor Stereo (dansfestival), Karavan, Amusetour, Iedere maandag pianobar in de Hoofdtoren.

Natuur
Fietsen, wandelen en van de natuur genieten de omgeving van Hoorn en het IJsselmeer en de uitgestrekte natuurgebieden waar u diverse bijzondere vogelsoorten kunt zien.